Zapraszamy na BAL SYLWESTROWY  do Hotelu  FENIX  zapewniamy wyśmienite menu i wspaniałą zabawę przy muzyce  zespołu  BYĆ MOŻE
 

sylwester

 

 

Menu sylwestrowe 2019

Uroczysta kolacja

Aperitif
Szampan arbuzowy własnej produkcji / rozmaryn / arbuz w rumie / limonka


Przystawka
Pasztet z dzika / galaretka żurawinowa / puree dyniowe / chrupki chrzanowe / chrust z buraka


Zupa
Krem z kiszonego ogórka / siksy ziemniaczane / oliwa koperkowa / szarpana wieprzowina


Danie główne
Pieczeń wołowa duszona w winie cherry / kasza jęczmienna w ziołowej oprawie / kalafior z rusztu / chipsy z rucoli / pietruszka w miodzie


Deser
Mus nutellą z imbirem / granole / ciasto cygaretowe / konfitura morelowa z cydrem / granat

Bufet zimny
Mini tatary wołowe z suszonymi pomidorami i ziołową kruszonką z parmezanem
Pieczarki faszerowane gruszką, pleśniowym serem i bekonem
Roladki z szynki faszerowane tradycyjną sałatką jarzynową oblane galaretą
Chipsy warzywne w kilku odsłonach podane z sosami
Jajka panierowane z musem z bobu z krewetkami
Galantyna drobiowa z zielonymi warzywami i musem czosnkowym podana z majonezem cytrynowym
Wędzona kacza pierś na sałatce z rucoli z pleśniowym serem i suszonymi pomidorami z ziołowym dresingiem
Mini sandwicze z tajskim kurczakiem, sosem cezar, bekonem i peklowym ogórkiem
Faszerowana polędwiczka wieprzowa z musem orzechowym pod kruszonką z parmezanu i sosem BBQ
Selekcja wędlin, kiełbas i kabanosów
Selekcja serów żółtych, wędzonym i pleśniowych
Sałatka grecka ze świeżymi warzywami z winegretem
Sałatka tuńczykowa
Rolada wieprzowa z serem, wędzonym boczkiem i ziołami w towarzystwie sosu z kiszonego ogórka
Mini kotleciki schabowe podane z sosem tatarskim i marynowanymi grzybami
Śledź w sosie majonezowym z ziołami

Bufet wiejski
Udziec z kością podany z chrzanem i musztardą
Proziaki domowe ze skwarkami
Kiszone ogórki / grzyby marynowane
Pasztet domowy z suszonymi owocami i orzechami
Żur Rzeszowski
Mięs wędzone

Bufet ciepły
Kofty tureckie na ostro podane na salsie pomidorowo – paprykowej
Pierś kurczaka faszerowana wędzonym serem, szynką i peklowym ogórkiem w sosie serowym
Gołąbki z grzybową kaszą pęczak i białą kiełbasą w sosie pieczarkowym
Filet z okonia w sosie kurkowym ze szparagami
Rolada wieprzowa faszerowana grzybami i rozmarynem w sosie pieczeniowym
Curry z kurczaka z imbirem, papryczką chilli i mlekiem kokosowym
Pieczone ziemniaki / kasza kus – kus z ziołami / duszone warzywa

Bufet słodkości
Karmelizowany banan na słodkiej kruszonce z sosem czekoladowym i bitą śmietaną
Mus truskawkowy z białą czekoladą i migdałami z ciasteczkami
Mini browne z wiśniami
Mafinki z musem czekoladowym
Ciasteczka kruche
Malinowa chmurka
Placek z makiem i bitą śmietaną
Miodownik z karmelem
Ciasto kora dębu

Kolacja

Ragout z pieczarkami, sosem śmietanowym z brandy i kolendrą z tostem z wędzonym serem

 Dodatkowo

kawa, herbata, napoje zimne pepsi, mirinda, 7up, woda mineralna, soki

 OPEN  BAR  NA WYBRANE  ALKOHOLE - PIWO, WINO, WÓDKA CZYSTA, DRINKI  !!!
Koszt balu sylwestrowego - 580zł/para
REZERWACJA
Kontakt: 017 7710200, 017 7710201, 509670270
INFORMACJA: Proszę o dokonywanie przemyślanych rezerwacji, ponieważ wpłacone kwoty za bal sylwestrowy nie podlegają zwrotowi.
ZAPRASZAMY
 
 Zapraszamy na  ANDRZEJKI  do Hotelu  FENIX  zapewniamy wyśmienite menu i wspaniałą zabawę przy muzyce zespołu " BYĆ MOŻE ".
 

sylwester

 

Menu andrzejkowe 2019

Uroczysta kolacja serwowana przez kelnerów

Przystawka

Wędzona pierś kurczęcia / żółtko / mus dyniowy / chips filo / smażona ruccola

Zupa

Kaczy bulion z lubczykiem / tagliatelle z warzyw korzennych / gyros z kaczki z cebulą / kolendra

Danie główne

Żebro luzowane duszone w jabłkowym piwie / kaszotto na zielono z serem pecorino / grzybowy

demi – glas / chrust z marchwi / duszona kapusta włoska

Deser

Beza / bita śmietana z białą czekoladą / konfitura z żurawiny / żelka pomarańczowa / sos

malinowo – bazyliowy

Bufet zimny

Mini burger z szarpaną wieprzowiną, karmelizowaną cebulą, kiszonym ogórkiem i sosem majonezowym

Selekcja wędlin, kiełbas i pasztetów

Selekcja serów żółtych, pleśniowych i wędzonych

Pomidory z mozzarellą i ziołowym sosem

Rolada drobiowa w bekonie ze szparagami i żurawiną

Mus drobiowy z grzybami zapiekany z polędwiczką wieprzową

Rolada wieprzowa z suszonymi owocami i musem ziołowym

Śledź na sałatce buraczanej z peklowym ogórkiem i kaparami

Tarta z warzywami, białą kiełbasą zapiekana z jajkiem podana z sosem tzatziki

Mini omlet z szynką i pieczarkami podany z suszonymi pomidorami i oliwkami

Chrupiące kurczaki z sosem czosnkowo – żurawinowym

Sałatka grecka z serem fetą i ziołowym winegretem

Mini tosty zapiekane z serem, bekonem i pieczarkami podana z sosem 1000 wysp

Sałatka z kurczakiem, świeżym ananasem i kukurydzą

Pieczona cielęcina na sosie tuńczykowym z ruccolą i kaparami

Bufet ciepły:

Pierś kurczęcia z rusztu na duszonych warzywach w sosie słodko – ostrym

Boczek pieczony w musztardzie z rozmarynem na sosie grzybowym z zielonym pieprzem

Pieczony filet z okonia w śmietanowym sosie ze szparagami

Kotleciki drobiowe z żółtym serem

Kotleciki wieprzowe przekładane serem wędzonym i boczkiem w sosie demi - glas

Ziemniaki pieczone / grillowane warzywa / pieczarki z rusztu

Kolacja ciepła:

Cappuccino chrzanowe z pieczonymi ziemniakami i białą kiełbasą

Bufet słodkości:

Czekoladowa panacotta z sosem truskawkowym i bitą śmietaną

Mini babeczki z kremem budyniowym i owocami

Tarta z czekoladowym musem i mandarynkami

Domowa szarlotka

Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami

Ciasto marchewkowe z lukrem cytrynowym

Ciasto fale dunaju z musem z białej czekolady i galaretką

Ciasteczka kruche

Napoje

kawa, herbata, sok pomaranczowy, sok jabłkowy, woda mineralna, napoje gazowane

 

W cenę wliczona jest 1 butelka alkoholu na parę !!!  

Koszt - 150zł od osoby
 RABAT DLA GRUP !!!!!
Przy grupie 20 osób cena 140zł/os.
 
REZERWACJA
Kontakt: 017 7710200, 017 7710201, 509670270
POCZĄTEK  ZABAWY GODZ. 19.00
ZAPRASZAMY
 

Akceptujemy karty płatnicze:
ecard

Hotel Fenix na YelpHotel Fenix na FoursquareHotel Fenix na TwitterzeHotel Fenix na Facebooku Fenix na Booking.com

Więcej informacji pod nr telefonu:

+48 17 77 10 200