Zapraszamy na  BAL SYLWESTROWY   do Hotelu  FENIX  zapewniamy wyśmienite menu i wspaniałą zabawę
 

sylwester

 

 

Menu  Sylwestrowe

Uroczysta kolacja serwowana przez kelnerów

Aperitif
Szampan mohito / limonka / cukier trzcinowy / palona mięta / tabasco


Przystawka
Pastrami wołowe / sos musztardowy / sałatka z kiszonego ogórka / puree gruszkowe / chrust z ziemniaka
Zupa
Krem kapuściany / oliwa rozmarynowa / chrust ryżowy / pikantny kurczak / czarnuszka
Danie główne
Żebro a’la fenix / sos z wypieku mięsa z brandy i colą / puree jabłkowo – cebulowe / rozetki ziemniaczane / tagiatelle z marchwi / chips z rzepy
Deser
Kakaowa beza / mus nutella / sos jagodowy / melon / czekolada

Bufet zimny
Wędzona polędwica wołowa w grubym pieprzu na selekcji sałat z dresingiem musztardowym
Carpaccio z kaczej piersi z orzechami laskowymi, olejem lnianym, rucolą i granatem
Tatar z łososia marynowanego w limonce i mięcie z sosem majonezowym i kaparami
Mini zapiekanki z pieczarkami, serem, domowym ketchupem i szczypiorem
Galantyna drobiowa w trzech odsłonach podana z domowymi sosami
Pieczone pierogi z duszonym dzikiem, grzybami, kiszonym ogórkiem i chrzanem podane z sosem cebulowym
Tarta z bekonem, pieczarkami i szparagami zapiekana z serem
Śledź w zielonym pieprzy na sałatce z pieczonego buraka i kolędry
Roladki z baleronu z twarogiem chrzanowym i piklami
Selekcja domowych pasztetów z konfiturami
Pomidory z mozarellą i ziołowym sosem
Sałata cezar z grillowanym kurczakiem, grzankami i parmezanem
Humus z czarnuszką z domowymi nachos i warzywami
Sałatka pieczarkowa z zielonym groszkiem i kiszonym ogórkiem

Wiejskie smaki
Udziec z kością na ciepło z chrzanem i musztardą
Żur staropolski
Proziaki
Wieprzowy zajączek
Boczek wędzony
Kiełbasa wiejska
Szynka wędzona
Salceson
Smalec ze skwarkami
Ogórki kiszone / grzyby marynowane

Bufet ciepły
Gulasz wołowy po węgiersku podany z plackami ziemniaczanymi
Kurczak faszerowany bekonem, wędzonym serem i peklowym ogórkiem w sosie kaparowym
Sztufada wieprzowa faszerowana warzywami w sosie grzybowym
Okoń zapiekany z mozarellą na selekcji warzyw w sosie maślanym
Szarpana wieprzowina w sosie własnym z musztardą i suszonymi grzybami
Pulpety wieprzowe z miętą w sosie serowo – cytrynowym
Dodatki; pieczony ziemniak / duszona kapusta / gotowane warzywa

Bufet słodkości
Rolada biszkoptowa z karmelizowanym jabłkiem i białą czekoladą
Banan w słodkiej kruszonce z czekoladą i bitą śmietaną
Panacota z musem czekoladowym i owocami
Ciastko browne z karmelizowaną mandarynką serkiem mascarpone
Naleśniki z waniliowym twarogiem i czarną porzeczką z sosem karmelowym
Tarta brzoskwiniowa z migdałami
Mus szampański z białą czekoladą, chrupkami kakaowymi i sosem truskawkowym

Przywitanie nowego roku lampką szampana
Kolacja
Barszczyk czerwony z kluseczkami

                                                                                       

W cenę wliczony  OPEN BAR  na wybrane alkohole ( piwo, wino, wódka ) !!!  
 
Koszt - 490zł  od  pary

 
REZERWACJA
Kontakt: 017 7710200, 017 7710201, 509670270
ZAPRASZAMY
 
 Zapraszamy na  ANDRZEJKI  do Hotelu  FENIX  zapewniamy wyśmienite menu i wspaniałą zabawę przy wspaniałej muzyce .
 

sylwester

MENU ANDRZEJKOWE

 

 

Przystawka

Kurcze wędzone w gorczycy / twarożek bazylikowy / consome pomidorowe / chrust z pora / żółtko

Zupa

Krem z pieczonego buraka / pieczony w ognisku ziemniak / szczypior / kwaśna śmietana

Danie główne

Peklowany boczek / puree czosnkowe / modra kapusta / karmelizowany korzeń pietruszki / sos grzybowy na zakwasie

Deser

Ptyś czekoladowy / krem z białej czekolady z kolendrą / puree jabłkowe / kruszonka orzechowa / sos kawowy

Bufet zimny

W formie stołu szwedzkiego

Mini burgery wołowe z bekonem, peklowym ogórkiem, karmelizowaną cebulą i sosem curry

Bruscheta z pomidorami, czosnkiem i bazylią

Crosinni z pieczarkami, kiszonym ogórkiem i kolendrą

Roladki naleśnikowe na czerwono z kremem czosnkowym, pieczonym kurczakiem i warzywami

Panierowany camembert z pieczonym baleronem, rucolą i suszonym pomidorem

Selekcja wędlin, kiełbas i pasztetów

Selekcja serów żółtych i pleśniowych

Śledź na sałatce z buraka, fety, młodego szpinaku i pestek dyni

Sałatka porowa z jajkiem i kukurydzą

Selekcja sałat z warzywami i grillowanym kurczęciem z dresingiem jogurtowym

Sałatka kabanosowa z ciecierzycą i peklowym ogórkiem

Bufet ciepły

W formie stołu szwedzkiego

Pierś kurczaka faszerowana mozarellą i suszonym pomidorem w sosie kaparowym

Dorsz na warzywach w sosie beszamelowym

Kofty wieprzowo – wołowe w sosie curry

Eskalopki wieprzowe z bekonem i wędzonym serem w sosie pieprzowym

Pieczone ziemniaki

Warzywa z imbirem

Risotto z pieczarkami

Duszona w śmietanie kapusta

Kolacja ciepła

Serwowana przez kelnerów

Żebro wieprzowe w domowej kapuście z pajdą chleba

Słodkości

W formie stołu szwedzkiego

Mini galaretki z owocami i sosem jeżynowym

Banan z toffi z kruchym ciastkiem

Mini naleśniki z twarożkiem i owocami

Ciastko bananowe z czekoladą

Rolada biszkoptowa jabłkami i białą czekoladą

Tarta z musem nutellą, gruszką i konfiturą z czarnej porzeczki

Szarlotka

 

Dodatkowo

Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane, owoce 

                                                                                                           

W cenę wliczona jest 1 butelka alkoholu na parę !!!  
Koszt - 130zł od osoby
 RABAT DLA GRUP !!!!!
Przy grupie 20 osób cena 120zł/os.
 
REZERWACJA
Kontakt: 017 7710200, 017 7710201, 509670270
ZAPRASZAMY
 

Zapraszamy do organizacji przyjęcia weselnego w Hotelu 

FENIX

IMG_2520.JPG

Zapewniamy przestronną salę balową mieszczącą w komfortowych warunkach do 250 osób, bogate menu, miłą i doswiadczoną obsługę.

Menu weselne

 

 

Akceptujemy karty płatnicze:
ecard

Hotel Fenix na YelpHotel Fenix na FoursquareHotel Fenix na TwitterzeHotel Fenix na Facebooku Fenix na Booking.com

Więcej informacji pod nr telefonu:

+48 17 77 10 200